Julklappstips - espressokoppar i guld, silver och brons
Vi fortsätter berätta om våra bästa julklappstips.
Vad passar inte bättre i vinterkylan än att värma sig med god espresso som dricks i dessa tjusiga espressokoppar.
Pris: 89 kr på LYXX Trend & Design
Finns i guld, silver och brons

Här kommer också ett tips på en gudomligt god Espressotårta (länk från Arla.se)
Perfekt till nyårsafton om du vill ha efterätten färdiggjord i frysen. GOOOD!!!!
Fryst espressotårta (från arla.se)
300 g mandelmassa
1 ägg
2 äggvitor
2 msk kakao
Fyllning:
4 dl vispgrädde
2 msk frystorkat espressopulver (eller ev. vanligt pulverkaffe )
1 dl florsocker
2 äggulor
Sätt ugnen på 175 grader. Riv mandelmassan och rör ner ägg, äggvitor och kakao. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 20 min. Låt kakan kallna. Blanda grädde, kaffepulver och florsocker i en bunke. Vispa grädden tjock. Vispa ner äggulorna. Bred ut grädden över kakan i formen. Täck med plastfilm och frys i minst 3 tim. Låt kakan stå framme ca 30 min. före serveringen. Garnera ev. med riven blockchoklad.
http://www3.arla.se/Default____17653.aspx?RecipeID=15460
Vad passar inte bättre i vinterkylan än att värma sig med god espresso som dricks i dessa tjusiga espressokoppar.
Pris: 89 kr på LYXX Trend & Design
Finns i guld, silver och brons

Här kommer också ett tips på en gudomligt god Espressotårta (länk från Arla.se)
Perfekt till nyårsafton om du vill ha efterätten färdiggjord i frysen. GOOOD!!!!
Fryst espressotårta (från arla.se)
Ingredienser 8-10 port
300 g mandelmassa1 ägg
2 äggvitor
2 msk kakao
Fyllning:
4 dl vispgrädde
2 msk frystorkat espressopulver (eller ev. vanligt pulverkaffe )
1 dl florsocker
2 äggulor
Sätt ugnen på 175 grader. Riv mandelmassan och rör ner ägg, äggvitor och kakao. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 20 min. Låt kakan kallna. Blanda grädde, kaffepulver och florsocker i en bunke. Vispa grädden tjock. Vispa ner äggulorna. Bred ut grädden över kakan i formen. Täck med plastfilm och frys i minst 3 tim. Låt kakan stå framme ca 30 min. före serveringen. Garnera ev. med riven blockchoklad.
http://www3.arla.se/Default____17653.aspx?RecipeID=15460
Kommentarer
Trackback